Lån til bolig i udkantsDanmark

Problemer med lån til boliger beliggende i udkantsdanmark? Flere og flere skriverier har påvist det som længe har været en offentlig hemmelighed i lånebrancher. Kreditforeninger og andre opererer med sorte områder i Danmark hvor man ikke ønsker at låne penge ud. Det har længe været en kendt tommelfingerregel, at ejendomme med en handelsværdi på under 500.000,- har været sværere at belåne end dyrere ejendomme.

Frit lånevalg  – også for långiver

Det har fra politisk side været fremstillet, at det skulle være et krav at kreditforeningerne og andre långiver skulle “tvinges” til at yde lån til disse ejendomme, men det må være en total fejlslutning fra politisk side. Det er selvfølgelig en årsag til, at man som långiver er tilbageholdende med at yde lån til disse boliger, og det er naturligvis at evt. tab på disse ejendomme ofte er markant højere (både procentuelt og i faktiske beløb) end de lidt dyrere ejendomme, og derfor er det sund forretningsmæssig fornuft at sætte barrieren lidt højere på disse ejendomme hvor risikoen er større end ved andre lån.

Muligheder for lån til billig bolig

Mulighederne for at løse udfordringerne omkring finansiering af disse boliger er naturligvis mange, og vi skal her blot nævne mulighederne for at finansiere ejendomskøbet med evt. en nedsat lånegrænse hos kreditforeningen, et pantebrev eller måske endda et sælgerpantebrev. Vi kan naturligvis ved samtidig pantebrevsudstedelse i forbindelse med en ejendomshandel tilbyde at udarbejde sælgerpantebrev på restkøbesummen.

Luk menu